محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس اظهار کرد: من آماده ورود به عرصهای شدم که با جان انسانها مواجه است.
وی افزود: امروز آمادهام که با تمام توان، ظرفیت، تجربه و حمایت گسترده جامعه سلامت تلاش کنم تا مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند؛ و این جمله عصاره همه برنامههای من در عرصه سلامت است.
ظفرقندی متذکر شد: لازم میدانم که از همه کارکنان حوزه سلامت که از دور افتادهترین نقاط تا بزرگترین بیمارستانها مشغول خدمترسانی به مردم هستند، تشکر و تقدیر کنم. تمام کسانی که به صورت شبانه روزی در محل کار خود به مردم خدمت میکنند قابل ستایش هستند.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: به عنوان یک پزشک یاد گرفتم که باید حامی مردم باشم؛ آنانی که علیرغم همه پیشرفتهای به دست آمده هنوز در برخی نقاط کشور دچار محرومیتهای جدی هستند. ۴۰ سال است که به طور مستقیم در مسیر خدمترسانی به مردم گام برمیدارم.
وی ادامه داد: چهار دهه است که بین همکارانم کار و زندگی میکنم از این رو هر دو طرف داستان را خوب میشناسم و به آن اشراف دارم. ۸ سال به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دو دوره رئیس سازمان نظام پزشکی بودم؛ لذا به مشکلات به خوبی آشنا هستم و این مقدمه را بیان کردم تا نمایندگان علت حضور بنده را در این جایگاه بدانند.
ظفرقندی بیان کرد: حضور در جایگاه وزارت بهداشت نیازمند از خود گذشتگی است، اما برای حفظ کشور از هر گزند و آسیبی متعهد هستم و این تعهد را بارها در عمل ثابت کردهام. کشور ما اکنون دچار بحرانهای مختلفی است و ما دچار تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای پولی و دارویی متعددی هستیم.
گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد: ما در منطقه بحران زده قرار داریم که یکی از بحرانهای انسانی آن هجوم ناجوانمردانه ۳۰۰ روزه رژیم اشغالگر به مردم مظلوم غزه و شهادت بیش از ۴۰ هزار انسان است. در این شرایط وظیفه دولت همانطور که رئیسجمهور مکرر به آن اشاره کرده است، کسب رضایت مردم است.
وی ادامه داد: حوزه سلامت یکی از بزرگترین ارکان کسب رضایت مردم است و من اکنون آماده هستم تا تمام تلاش و توان تجربه خود را برای ارتقای حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار بگیرم.
ظفرقندی متذکر شد: حوزه سلامتی یک بخش خدماتی تخصصی است که برای موفقیت در آن راهی به جز استفاده از شواهد معتبر در داخل و بین الملل نداریم. ما باید تجربیات دیگران و نتایج کارهای خود را بازخوانی کنیم و بر اساس آن راهکارهای مناسب را برای ادامه مسیر انتخاب کنیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با بیان اینکه باید وضعیت موجود را مورد بررسی قرار دهیم، افزود: حوزه سلامت در ۴۰ سال گذشته جزء افتخارات کشور است و باعث شده ایران جزء کشورهای با رتبه بالا در این حوزه باشد. دوستان بدانند ما در شیراز بخش پیوند کبدی داریم که در جهان رتبه یک را دارد.
وی متذکر شد: نظام سلامت ایران یک نماد موفق در جهان است؛ چنانچه ایرانیان خارج از کشور مشتاق مراجعه به کشور برای دریافت خدمات درمانی هستند؛ و دوست و دشمن میدانند که حوزه درمان ایران جایگاه بسیار خوبی دارد. همچنین دانش آموختگان توانمندی را تربیت کردهایم که همه دنیا خواهان آنها هستند.
ظفرقندی گفت: در بخش پژوهشی نیز وزارت بهداشت با حدود ۱۰ درصد اعضای هیئت علمی حدود ۳۰ درصد تولیدات علمی کشور را بر عهده دارد. در بخش بهداشت نیز بسیاری از شاخصهای بینالمللی به دست آمده است.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: در حوزه بهداشت و درمان چالشهای بسیاری داریم که باید به آن توجه کنیم. چالش اول بحث سلامت است که طبق سیاستهای کلی بر عهده وزارت بهداشت است، اما تحقق آن بدون در اختیار داشتن ابزارهای لازم ممکن نیست.
وی تاکید کرد: ۷۰ درصد از سلامت مردم تحت تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که مدیریت آن خارج از حوزه بهداشت است. بیشترین عمر از دست رفته مردم ایران مربوط به تروما و حوادث است. همچنین بحران نیروی انسانی یکی دیگر از چالشهای اساسی ما است. موضوع مهاجرت در بخش پزشکی و پرستاری به یک مبحث جدی تبدیل شده است و ما میتوانیم این مهاجرت را معکوس کنیم.
ظفرقندی ادامه داد: من در همین دو روز گذشته خدمت آقای دکتر عارف رسیدم و از ایشان خواستم به صورت فوری این مشکل را حل کنند تا ما بتوانیم ۳۰۰ قلم کمبود دارو را با یک تزریق منابع فوری جبران کنیم. چالش بعدی فرسودگی و کمبود زیرساختها در بخشهای مختلف است؛ فرسودگی امکانات بستری و کمبود امکانات فناوری پیشرفته و مواردی که مورد نیاز کشور است علاوه بر چالشهای فوق موضوعات جدید دیگری هم در زمان حاضر بوجود میآورند که بدون توجه به آنها نمیتوان برنامه مناسبی برای حل مشکلات تدوین کرد. برخی از این موارد عبارتند از تغییر نسلی که مدیریت نیروی انسانی نقش پررنگی در آن دارد، فناوری اطلاعات که اساس هر تغییر و تحولی در نظام سلامت امروز است و هوش مصنوعی که میرود تا در تمام رکن زندگی بشر نقش جدی ایفا کند.
وی افزود: اولین فرصت ما هم حمایت رهبری از دانش و گسترش آن در مرزهای علمی دنیا و توجه ایشان به جایگاه دانشگاهها است. فرصت دیگر شخص رئیسجمهور است که خود مسلط به حوزه سلامت و شعار انتخاباتی ایشان عدالت و احقاق حقوق مردم بوده است. فرصت سوم، مردم بدون در نظر گرفتن سلیقههای سیاسی و فرصت دیگر امکان تعامل مثبت و فعال با نمایندگان محترم مجلس به ویژه کمیسیونهای تخصصی است.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: تقویت دیپلماسی علمی و تولید دانش و ارتقای کمی و کیفی شبکه شبکه بهداشتی و درمانی موجود به شبکه خدمات و مراقبتهای جامعه و همگانی سلامت با اولویت پیشگیری و درمان و ارتقای آموزش و پژوهشهای علوم پزشکی، افزایش پوشش اثربخش بیمه پایه سلامت، منطقی نمودن تعرفه فرایند خرید راهبردی، کاهش پرداخت از جیب خانوار، کاهش هزینههای کمرشکن سلامت به خصوص برای خانواده فقرا، حمایت از حقوق حرفهای کرامت و منزلت اساسی دانشجویان و کارکنان نظام سلامت با توجه به اثر گذاری و ثبات منابع انسانی به افزایش انگیزه جهت نگهداری و جلوگیری از مهاجرت و معکوس کردن مهاجرت، توجه به شاغلین جوان در حوزه سلامت و جوانی جمعیت، سبک زندگی و سلامت روانی سالمندان، کاهش ازدواج و نرخ باروری و پیامدهای آن بر سلامت جامعه، توجه به مشکلات دانش آموزان و ایجاد فضای شاداب و پر نشاط در دانشگاهها برای دانشجویان و تشویق آنان به مشارکت در امور دانشگاه، خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و دارویی طب ایرانی و مکمل بر اساس شواهد علمی برای اجرای این اولویتها در دستورکار است.
طفرقندی گفت: من همانطور که بارها در این چند روز در کمیسیونها عرض کردم در پیشگاه مردم عزیز ایران به صراحت اعلام میکنم که حوزه سلامت یک بخش خدماتی تخصصی است که باید بر اساس مبانی علمی اداره شود، سیاست بازی تفکر جناحی در این حوزه هیچ جایی ندارد و من از تمام نیروهای توانمند متعهد و مسئولیت پذیر با هر گرایش فکری برای عملیاتی شدن برنامه وزارت بهداشت در دولت چهاردهم استفاده خواهم کرد.
وی ادامه داد: هر کس در چارچوب قوانین رسمی کشور برای پیشرفت ایران تلاش کند نیروی ارزشی است و ما دست او را برای همکاری با صمیمیت میفشاریم و باید برای نسل جوان امید ایجاد کنیم.
وزیر پیشنهای بهداشت گفت: ما هیچ وقت با افزایش دانشجو مخالفت نکردیم و گفتند بنده هرجا رفتهام سیاست کاری کردهام. شما نگاه کنید؛ من هشت سال رئیس دانشگاه بودم و تمام آنها که از گروه مقابل بودند تلفن میزدند و پیگیری میکردم. من چه جور سیاست بازی کردهام؟ چه در نظام پزشکی و چه در دانشگاه با افتخار با افراد مقابل کار و با رفاقت هم کار کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در انتخابات مجلس دوازدهم آقای پزشکیان رد صلاحیت شدند و اگر دخالت بزرگان نبود امروز آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور این مملکت نبودند؛ بالاخره ما نمیتوانیم واقعیت را کتمان بکنیم. بنده در مسیر انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی با التزام به قانون اساسی و پایبندی به همه اصول آن اکنون به پشتوانه رای مردم به رئیسجمهور و حمایتی که مقام معظم رهبری از رئیسجمهور و دولت ایشان نمودهاند آمادهام تا با رای مجلس محترم مسئولیت خطیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده بگیرم و تمام تجربه و توان خود را برای خدمت به این مردم شریف عزیز به کار بندم. نمایندگان محترم وزارت برای من نه یک فرصت برای ریاست بلکه برای خدمت به مردم شریف ایران است و در این جایگاه تمامی تلاش خویش را متناسب با امکانات کشور برای ارتقای سلامت مردم، افزایش امید به آینده در نسل جوان و دانشجو و اعتلای نام ایران اسلامی در جهان به کار خواهم برد و برای این کار به خداوند تبارک و تعالی، خواست مردم و رئیسجمهور منتخب آنان، منافع ملی را سرلوحه کار خود قرار داده و دِین خود را به مردم صبور و بزرگ ایران ادا خواهم کردـ
لطفا نسبت به کاهش ویزیت پزشکان تجدید نظر کنید. اکثرا شغل بساز بفروشی دارند، اکثرا سهام دار بیمارستان های خصوصی هستند.
باعث تاسف که نتونید جامعه پزشکی رو رصد کنید و یا نمی خواهید.
قانون بذارید هرکه میخواد مهاجرت کنه هم کل هزینه هایی که برای تحصیلش شده را بده هم تا پایان مدتی که جایگزینش بشن حق مهاجرت نداره
یعنی نیامده ای رنج بیماریشون را بر طرف کنی ؟؟؟؟
ایول بابا تو دیگه کی هسنی!
این عصاره برنامه هات هست، که جز رنج بیماری ، رنج دیگه ای نکشند ؟؟
پس قرار نیست رنج بیمازیشون را کم کنی ؟؟؟
خبلی زرنگ تشریف داری!!!
عین آقای پزشکیان که در حالی که نه برنامه ای ارائه کرد و نه قولی داد رای آورد !!!
پس شما هم دقیقآ همین سیاست را در پیش گرفتی !!!!
پس اگر قرار نیست رنج بیماری بیماران را برطرف کنی بزار کسی دیگه بیاد!!!
آی نمایندگان مجلس متوجه شدید چی گفت یا نه؟؟؟؟؟
کارت درسته.
ولش بابا
مثلا یارو همین الان توی بیمارستان خصوصی سهامداره و پولشو از اینجا میگیره و اونجا خرج می کنه ! اینو چطور باید برعکسش کرد؟!!